Vergeten Fruit doneert een gedeelte van de oogst aan en werkt samen met sociale en duurzame initiatieven

Voedselbank

Vergeten Fruit brengt kratten vol met onbewerkt fruit naar de Voedselbank. Hun vrijwilligers verdelen dit over de verschillende voedselpakketten.

Resto van Harte

Met het geredde fruit maakt Resto van Harte overheerlijke gerechten voor hun restaurantbezoekers

Broodje Aap & Linke Soep

Dit Tilburgs initiatief gebruikt het fruit als lesmateriaal voor hun horeca-opleiding en taalactiviteiten.

Stichting Nora Werkt

De sapjes van Vergeten Fruit zaten samen met andere lokale producten in de kerstpakketten die Stichting Nora Werkt in 2020 maakte.

Kids Klimaat Festival

Vergeten Fruit was aanwezig tijdens dit festival waar kinderen aan de slag gingen met klimaat challenges en idee├źn bedachten om het klimaat te redden.

Becoming an Agent of Sustainable Change

In deze online cursus van de Universiteit van Wageningen wordt Vergeten Fruit genoemd als inspiratie en praktijkvoorbeeld

Stichting Allemans

Stichting Allemans is een talentontwikkelingsplek in het natuurgebied Moerenburg, Tilburg.

Lees meer...

In en om de 200 jaar oude Vlaamse schuur is er een weef-en naaiatelier, een kookstudio, bakhuis en een eetbare tuin. Gepassioneerde en ondernemende Tilburgers die wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken om hun droom te verwezenlijken, kunnen gebruik maken van deze faciliteiten. Zo is er elke 3 maanden een lokale artist in residence. En werd het programma Lionel ontwikkeld, samen met Sterk Huis en Ellis Pruijn: Aan minderjarige jongeren die in hun eentje gevlucht zijn uit een oorlogssituatie, worden activiteiten aangeboden die gericht zijn op het ontwikkelen van hun identiteit en talenten.
Door te overnachten in de Allemans B&B of gebruik te maken van de vergaderruimte in de Vlaamse schuur steun je de stichting en haar projecten.

Met Vergeten Fruit mag ik gebruikmaken van de kookstudio om daar mijn geredde fruit te verwerken. Ook het fruit uit de Allemansgaard plukken we samen en geven het een mooie bestemming binnen de projecten en activiteiten bij Allemans. Zo maakten we van de pruimen een kruidige jam en kardemom-pruimenswirls. De Allemansgasten worden verwend met granola, sap of een energiereep van Vergeten Fruit. Ook organiseerden we er een fantastische Appeldag waar iedereen appels mocht komen verwerken tot sap of taart. Met als achterliggende gedachte: “Eentje voor jezelf en eentje om weg te geven aan iemand die dit verdient of wel kon gebruiken”.

Fruitafval

Vergeten Fruit wil ook graag een goede bestemming geven aan het fruitafval. Misschien dat we varkentjes blij kunnen maken met fruitpulp?

Of fruitafval een nieuwe bestemming geven als papier of verpakkingsmateriaal bijvoorbeeld?

Ben of ken jij een initiatief in de omgeving dat hier wel raad mee weet? Neem dan gerust contact op.

Contact

Tel: 0649254035
E-mail: rosemarijn@vergetenfruit.nl
Of neem contact op via onderstaand formulier